PoliHack V12

PoliHack V12

PoliHack 2021, hackathonul organizat de Organizația Studenților de la Universitatea Tehnică, a avut loc weekendul acesta, în perioada 3-5 decembrie. Aflat la a 12-a ediție, evenimentul a adunat peste 100 de participanți, studenți și elevi de liceu, în 26 de echipe.

Proiectul are două etape: prima este hackathonul, unde echipele au avut 48 de ore să creeze un produs minim viabil care are potențial pe piață ca startup, pe o temă anunțată la deschiderea concursului. Produsele au fost create în categoriile de web, app development, embedded (pentru studenți), sau junior (pentru liceeni). Ei au fost susținuți pe parcursul hackathonului de mentori de diferite specializări din zona de startups sau IT.

Polihack a început vineri, ora 17.00, și a continuat până duminică, ora 20:30, la Cluj Business Campus (Strada Henri Barbusse 44-46, Cluj-Napoca).

Demo-ul și jurizarea produselor au avut loc duminică, de la ora 17.00. Fiecare echipă a avut 5 minute la dispoziție pentru pitch și pentru a răspunde la întrebări din partea juriului. Din membrii juriului au făcut parte: Darius Bogdan Head of Backend Engineering @ Linnify, Gabriel Dombri CEO & Product Strategist @ Tapptitude, Impact Star în Raportul Deloitte 2021 CE Technology Fast 50, Adrian Botan Creative director @ Salt&Pepper, Victor Dinică Managing partner @ Inventiff.

Participanții au reușit să respecte măsurile de prevenire și control a răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, iar pe această cale au fost nevoiți să prezinte un certificat de tip Green Pass valid. De asemenea, purtarea măștii a rămas obligatorie pe întreaga durată a evenimentului.

Odată cu încheierea hackathonului, cele mai bune echipe au intrat în a doua etapă a proiectului, unde vor beneficia de o perioadă de training timp de două săptămâni. Participanții vor lucra alături de mentori ce activează în domeniul IT și vor dispune de ateliere ce dezvoltă aptitudinile lor profesionale.

"Atmosfera nu poate fi decât una faină, atunci când te afli printre niște oameni dedicați, gata să-și aloce toate resursele pentru rezolvarea unor probleme. Cu atât mai mult atunci când tema este “sustenabilitate”, iar soluțiile te surprind cu ingeniozitatea lor. A fost o placere sa ma aflu la Polihack în calitate de mentor alături de colegii mei și le mulțumesc celor de la OSUT pentru invitație. Le urez tuturor echipelor baftă în continuare și sper să ne vedem la ediția următoare.” - Rareș Roșca, Product Consultant, Tapptitude

Evenimentul este susținut de Organizația Studenților din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (OSUT Cluj) și următorii parteneri: Tapptitude, Autonet, Evozon, Salt & Pepper, Delonghi, Magneti Marelli, P3, Continental, Inventiff, CBC, SAS UTCN, Fundmore, Vitamin Aqua, Uprizers, Savnet, ROTSA, Deffine School, Cluj Hub, Linnify, Innovation labs, Transilvania Nuts, Cluj24, Life's Memories, Nagarro.